Om Qilox

Jag som innehar kennel Qilox heter Ulrika Gill och jag bor med min sambo i Älvkarleby. Jag har alltid haft ett stort djurintresse och hundar och hästar har varit en stor del av mitt liv sedan barnsben. Numer är det endast hundar, och då främst pudlar, som förgyller min vardag. Pudeln är för mig den ultimata hunden. Pigg, glad och alltid redo att hänga med på diverse upptåg. Den är lättlärd och tycker att det är roligt att arbeta, samtidigt som den kan koppla av och bara vara, när det krävs. Jag föredrar mellanstorleken, som för mig, är den alldeles perfekta storleken på en hund.

Det jag helst ägnar mig åt tillsammans med mina hundar är agility, något som både jag och hundarna älskar. Jag åker även på en del utställningar, men det är på agilityplanen jag trivs bäst. Numer är min hobby även en del av mitt yrke, då jag arbetar som lärare i djur- och hundkurserna på Realgymnasiets NB-program.

Att föda upp hundar var en dröm jag länge bar med mig. I augusti - 09 föddes min första kull. Då jag tränar och tävlar en hel del med mina hundar, så väljer jag att ha max en kull /år eller mer sällan än så. Jag avlar enbart på tikar som är exteriört bedömda, har arbetsmeriter samt uppfyller de krav jag har på hälsa och mentalitet. Förutom gällande hälsoprogram, väljer jag att även höftledsröntga mina tikar. I valet av avelshanar väger hälsa och mentalitet tungt, även om jag inte gör avkall på exteriören.

 

 

 

© 2023 by SPLENDIDevents. Proudly created with Wix.com

  • w-facebook
  • Twitter Clean
  • w-googleplus